Horecaportier

Horecaportiers (of uitsmijter of in het Vlaams buitenwipper is een portier van een uitgaansgelegenheid (kroeg, discotheek, nachtclub enz.)

Het is zijn taak om ongewenste personen buiten te houden. Het gaat dan meestal om minderjarigen, personen die reeds dronken zijn en personen die zich bij een eerder bezoek ongewenst gedragen hebben. Soms moet hij bezoekers met enige dwang uit de gelegenheid verwijderen, omdat ze zich misdragen – vandaar de naam.

Hoewel hij dus feitelijk een beveiliger is, staat het beroep niet altijd in even goed aanzien, aangezien in bepaalde -minder gunstige- gelegenheden soms gewelddadige types worden aangetrokken. Daarop zal de-escalerend opgetreden worden om de situatie rustig op te lossen. Een gerucht dat het beroep van portier wel achtervolgt is dat in sommige gelegenheden op huidskleur gediscrimineerd zou worden, dan wel dat er willekeur zou worden gehanteerd.

Security 2 All zet daar waar nodig goede “portiers” neer die gastvrij en de-escalerend te werk gaan. Daarnaast is discriminatie ten zeerste verboden en is er geen plaats voor willekeur en/of vriendjespolitiek.